IsoBriq : betonbouwsysteem 'Doorlopend Beton'

De IsoBriq-blokken werden getekend door Marc Van Dyck in samenwerking met de ingenieurs van Comel (werelwijd gekend als matrijzenbouwer voor diverse merken).


Sinds de oprichting van de NV IsoBriq werden blokken op de markt gezet. In België, Nederland en Franrijk werden sindsdien ruim 600 woningen met IsoBriq gebouwd.


Sinds 2020 werd onder imuls van de nieuwe eigenaar een nieuwe naam gegeven die beter aanluit bij zijn andere activiteiten (Green Construct), vandaar de nieuwe naal Green Isologic.


Voor onze verkoop behouden wij echter de meer gekende naam Isobriq onder meer omdat die beter aansluit bij Vlaanderen en Nederland).


Isobriq wordt behalve in Wallonië en Frankrijk uitsluitend verdeeld door 'Passive House Concept'


Omdat wij vanaf de start de hoogst mogelijke kwaliteit wouden bieden werd geopteerd voor blokken met een densiteit van 30kg per M³ (de conccurenten beginnen reeds met een densiteit van 24kg per M³.


Ook werd gekozen voor Neopor« als grondstof. In de branche van de EPS-wereld is Neopor® het materiaal dat het beste isoleert.


Isobriq is te verkrijgen in vier verschilende diktes (25cm, 30cm , 35cm en 40cm) met isolatiewaarden die verschillen naargelang de dikte van het gekozen blok

25cm : Thermische isolatie : U=0,276 W/m2 K : R=3.62 m2 K/W

40cm : Thermische isolatie : U=0,116 W/m2 K :  R=8,62 m2 K/W


Gelet het zeer beperkt aanvragen voor blokken van 30cm en 35cm zal de productie hiervan waarschijnlijk afgevoerd worden.