Zonnepannen


ONTDEK ONZE CERASOLPAN

Wil je maximaal genieten van de gratis energie van de zon? Maar zie je het niet zitten om je dak te ontsieren met zonnepanelen? Dan is het strakke ontwerp van de CeraSolPan voor jou de gedroomde oplossing.


SLECHTS 30 M² NODIG

Smartroof combineert hyperefficiënte zonnecellen met SolarEdge Optimizers en omvormers, goed voor een meeropbrengst tot 15 procent en online monitoring van het volledige zonnedak. Zo genereer je met de CeraSolPan op 30 m² dakoppervlakte 4.7000 kWh aan elektriciteit per jaar. Daarmee dek je zonder problemen het verbruik van een modaal gezin en kan je op 20 jaar tijd 35.819 euro besparen.

Zonnepannen worden veelvuldig gebruikt bij de renovatie van Historische gebouwen

ONTDEK ONZE CERASOLPAN Wil je maximaal genieten van de gratis energie van de zon? Maar zie je het niet zitten om je dak te ontsieren met zonnepanelen? Dan is het strakke ontwerp van de CeraSolPan voor jou de gedroomde oplossing.
  SLECHTS 30 M² NODIG Smartroof combineert hyperefficiënte zonnecellen met SolarEdge Optimizers en omvormers, goed voor een meeropbrengst tot 15 procent en online monitoring van het volledige zonnedak. Zo genereer je met de CeraSolPan op 30 m² dakoppervlakte 4.7000 kWh aan elektriciteit per jaar. Daarmee dek je zonder problemen het verbruik van een modaal gezin en kan je op 20 jaar tijd 35.819 euro besparen. Zonnepannen worden veelvuldig gebruikt bij de renovatie van Historische gebouwen

Zonnepanelen


De meest gekende fotovoltaïsche zonnepanelen zijn de monokristallijn silicium zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf zonnepanelen, dunne film zonnepanelen en de CIGS zonnepanelen.

Poly zonnecellen

Voor de fabricage van polykristallijne zonnecellen wordt silicium gesmolten bij een temperatuur van 1500 graden. Vervolgens vindt afkoeling plaats waarbij kristallen ontstaan die in feite kriskras door elkaar liggen. Uiteindelijk worden plakjes gemaakt die later in zonnepanelen worden toegepast.

 

Mono zonnecellen

Ook bij monokristallijne zonnecellen wordt het silicium gesmolten. Alleen de afkoeling vindt op gecontroleerde wijze plaats waardoor de kristallen allemaal netjes eenzelfde richting hebben. Daardoor zien de mono zonnecellen er geordend uit.

 

Kleur van de zonnecel

Mono zonnecellen zijn vooral mooier. Ze hebben een donkere kleur, bijna zwart. Poly zonnecellen hebben vaak een blauwe kleur waarbij kristallen zichtbaar kunnen worden. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen voor mono zonnepanelen kiezen.

 

Verschil in opbrengst

Het poly zonnepaneel doet het met diffuus (indirect) licht beter, het mono zonnepaneel met direct licht. Kijken we naar het Nederlandse klimaat dan is het verschil in praktijk minimaal.

 

Warmtepomp 'Lucht -Water'


Mogelijk nadeel bij zeer koude winterdagen daalt het rendement van de warmtepomp en kan best beroep gedaan worden op een bijkomend verwarmingsysteem.

Warmtepomp 'Lucht -Water'   Mogelijk nadeel bij zeer koude winterdagen daalt het rendement van de warmtepomp en kan best beroep gedaan worden op een bijkomend verwarmingsysteem.

Warmtepomp 'Water - Water'


Meerdere waterputten worden geplaatst voor het aanbrengen van een ondergronds lussysteem. Op die manier kan de natuurlijke warmte die aanwezig is in ondergronds water dienen als 'brandstof' voor uw centrale verwarming. Hierbij gaat geen water verloren.

Warmtepomp 'Water - Water'   Meerdere waterputten worden geplaatst voor het aanbrengen van een ondergronds lussysteem. Op die manier kan de natuurlijke warmte die aanwezig is in ondergronds water dienen als 'brandstof' voor uw centrale verwarming. Hierbij gaat geen water verloren.
 • Het systeem in een notendop:
 • putten worden geplaatst
 • lusysteem wordt aangebracht
 • compressor met warmtepomp wordt geïnstalleerd
 • warmte wordt uit het ondergronds water geëxtraheerd
 • u verwarmt uw huis zonder 'brandstof'
 • Duurder bij installatie maar constante energie-aanvoer (zomer-winter).

Warmtepomp 'Lucht - Lucht'


Lucht-lucht warmtepompen zijn dan wel handige toestellen voor de klimaatregeling in een kamer, maar wanneer zijn ze nu aangeraden? In de volgende situaties zijn ze alvast zeker het overwegen waard:

Warmtepomp 'Lucht - Lucht'   Lucht-lucht warmtepompen zijn dan wel handige toestellen voor de klimaatregeling in een kamer, maar wanneer zijn ze nu aangeraden? In de volgende situaties zijn ze alvast zeker het overwegen waard:

Vooral in kleinere en goed geïsoleerde woningen zal een lucht-lucht warmtepomp zijn nut bewijzen. De isolatie zal ervoor zorgen dat de verwarmde of koele lucht moeilijk kan ontsnappen. In grote woningen, vaak met veel verschillende ruimtes, wordt het al snel te duur om in elke ruimte een binnenunit te installeren. Daarom is een lucht-lucht warmtepomp vooral interessant in kleinere woningen.